Ridskolechef/ Ridlärare sökes

 

Vi på Vara Ridskola söker ytterligare personal till vårt team, vi söker dig som är ansvarstagande, driven och pedagogisk och som vill arbeta som ridskolechef eller ridlärare.

 

Vara Ridskola är belägen i Västra Götaland precis utanför Vara nära E20 och ägs av Vara Hästsportklubb och bedriver ridskola och inackordering i stall. På anläggningen finns ett 20 tal hästar och i verksamheten görs ca 130-150 uppsittningar per vecka. Anläggningen är anpassad för utövare med funktionshinder och den verksamheten är ett viktigt inslag i vår verksamhet, därför är tidigare erfarenhet av ridning för ryttare med funktionsnedsättning meriterande.

 

Vara Hästsportklubb har dryga 200 medlemmar och knappt 50 tävlingsryttare och bedriver tränings och tävlingsverksamhet på anläggningen.

 

Vi söker dig som är en utbildad ridlärare/ hippolog med inriktning mot ridskola och som har erfarenhet av att instruera elever på alla nivåer, barn som vuxna. Du ska lägst vara utbildad SRL1 eller ha motsvarande erfarenhet och en vilja att fortbilda sig. Vi ser gärna att du är duktig på att rida och utbilda hästar då det för rätt person kommer ingå ridning i tjänsten.
Vi värdesätter högt att du är en social och utåtriktad person med en pedagogisk ådra och som visar stort engagemang för våra kunder och för undervisningen.
Egenskaper som pålitlighet och effektivitet värderas högt samt att du ska ha lätt för att samverka med övriga medarbetare. För dig är självklart djurvälfärden i främsta rummet och du sätter alltid hästens välmående i centrum. Vi tror att du är en nyfiken person som vill vara med att utveckla verksamheten, komma med nya inputs och vill vara med och driva olika projekt och aktiviteter.

I arbetsuppgifterna ingår att undervisa, vara delaktig i stall- och administration, samplanering med föreningens styrelse och sektioner samt utbilda och vidareutveckla våra hästar. Tjänsten kan utformas efter dina kvalifikationer, vid tillsättning av tjänst som ridskolechef ingår ett ansvar för personal samt administrativt ansvar och arbete.
L Tjänsten är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning. Tillträde augusti 2023 eller efter överenskommelse.
Omfattning: 50-100%

 

CV och personligt brev inklusive referenser skickas till emelierudolf@icloud.com

Frågor om tjänsten besvaras av Hans Elfstrand 0706232449( VD Vara Ridskola), Emelie Johansson 0703543443 (Ordförande tävlingssektion, styrelseledamot Vara Hästsportklubb), Carolin Wikman 0733297817 (Stallchef Vara Ridskola)